G&V Onderhoudsbedrijf B.V.

Hoefsmidstraat 20
3123 PM Schiedam
Telefoon: 010-4718295
Fax: 010-4718295
GSM: 06 - 42459655
Email: info@genvonderhoudsbedrijf.nl
Klik hieronder op de foto´s
voor een vergroting

Marmer

G & V Onderhoudsbedrijf Schiedam - Vraag nu een passende en vrijblijvende offerte aan! Klik hier!

Marmer ontstaat door metamorfose (verandering) van kalksteen en bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat en is zeer geschikt al vloer.

Vanwege zijn eigenschappen is marmer zeer gewild als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst. Het woord "marmer" komt van het Griekse woord "marmaros" dat "glanzende steen" betekent.
Marmer vloeren hebben een lange levensduur mits men voldoende onderhoudt pleegt. Ook hierin adviseren wij u graag.

In de bouwwereld wordt de term marmer ook wel gebruikt voor andere bruikbare kalkachtige en niet-kalkachtige steensoorten. Er zijn vele kalksteen soorten, die (onterecht?) ook marmer worden genoemd. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Trani en Jura marmer. Ook dit zijn metamorfe gesteenten en worden gegroepeerd onder “met marmer verwante kalksteen” 

G&V Onderhoudsbedrijf B.V.biedt u alle vrijheid aan marmerwerk voor zowel vloer als wand. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden welke wij kunnen aanbieden.

Vloeren

Natuursteen is in de bouwkunde een gesteente, dat in de natuur wordt aangetroffen en dat na een eventuele bewerking, geschikt is als bouwmateriaal voor vloeren, wanden. en dergelijke. Natuursteenvloeren (marmer, graniet, kwartsiet of leisteen), zijn mooie en duurzame producten, met een extreem lange levensduur waarvan u tot in lengte van jaren kunt genieten. Tevens draagt een natuursteenvloer bij tot een waardevermeerdering van uw huis!

Wanden

Naast natuursteen op de vloer zien we steeds vaker de toepassing hiervan op wanden. Dit is geen wonder want het bekleden van wanden met natuursteen is uniek en tijdloos en het schept een sfeervolle ambiance. Natuursteen is in een groot aantal kleuren en in allerlei afmetingen tegels en platen leverbaar. Rutten Natuursteen kan u op basis hiervan vele stijlvolle oplossingen adviseren. In huis zijn vele toepassingen te vinden: Neem als voorbeeld een keuken. Naast een aanrechtblad van natuursteen kunnen ook de wanden hierboven hiermee worden bekleed. Of neem een hal met een lambrisering van natuursteen of de wanden van een toilet of badkamer. Overal ter wereld zien we stijlvolle oplossingen van bekleding van wanden. Wat te denken van een sfeervolle openhaard partij? Na een drukke dag is het heerlijk in een warm bad even tot rust te komen. De Romeinen wisten dat al en bouwden hun luxe thermen van natuursteen, voorzien van vloerverwarming. De bekleding van wanden met natuursteen wordt alom gewaardeerd om haar natuurlijke schoonheid. Bovendien voelt het prettig aan, is het waterbestendig en gemakkelijk schoon te houden.


G&V Onderhoudsbedrijf B.V.werkt alleen met marmer van topkwaliteit. U wilt immers nog lang plezier hebben van uw marmeren aanschaf.Twitter